Які моделі ковпакової печі існують
Варто зазначити, що видів цих печей дуже багато, адже у кожного майстра свій варіант виконання конструкції печі. Одними з найпопулярніших моделей є двоковпакові печі, які відрізняються від звичайних наявністю двох ковпаків, один з яких знаходиться над другим.
Маючи маленький розмір, ця піч може встановлюватися в невеликих приміщеннях, а схема ковпакової печі з двома ковпаками не відрізняється високою складністю.
Існують інші види даних печей, серед яких:
- Ковпакові печі, в які вбудована камера для виготовлення хлібобулочних виробів.
- Банні ковпакові печі.
- Ковпакові печі, які використовуються лише для опалення приміщень.
- Варочні ковпакові печі, що виготовляються з керамічної цеглини.
- Варково-опалювальні печі.
- Ковпакові печі, що оснащені каміном.
Як підготувати місце для печі
Щоб правильно встановити таку піч, вам потрібно ретельно вивчити покрокову інструкцію щодо встановлення, особливості та рекомендації. У цілому нині, цей процес складається з підготовчого етапу, кладок першого та другого етапу.
Щоб правильно встановити піч, вам знадобляться деякі інструменти, серед яких:
- Совкова та штикова види лопати.
- Армовані металеві прути.
- Опалубки.
- Поліетиленова плівка.
- Цементні розчини.
- Пісочний матеріал.
Після підготовки всього матеріалу та інструменту, вам потрібно приступати до підготовки місця під піч.
Цей процес виконується в кілька етапів:
- Підготовка ями розміром півтора метри на один метр, глибина має становити вісімдесят сантиметрів.
- Покриття донної частини піщаним матеріалом. Розмір шару пісочного матеріалу не повинен перевищувати 15 сантиметрів.
- Після покриття яму залишають на дві доби, щоб пісочні матеріали осіли.
- Підготовка опалубки, яку виготовляють із фанер або непотрібної дошки.
- Виконання армування за допомогою прутів із сталевих матеріалів.
- Заливання розчину цементу. Потрібно рівномірним шаром розподілити розчин.
Після всіх цих заходів, вам необхідно залишити це все на певний період часу, для застигання розчину та фундаменту.