Види печей
Немає певної класифікації цього предмета, яка була б затверджена та погоджена. Є лише відносні ознаки, якими можна розділити печі на такі групи:
- За місцем, звідки вона походить, розрізняють російський варіант, голландський або шведський;
- Є опалювальні дров’яні печі, ті, що призначені лише для приготування та комбінований варіант.Найпрактичніший останній, його можна поставити в будь-яке приміщення, одночасно і обігріваючи його, і займаючись приготуванням;
- Матеріал, з якого виготовлений об’єкт, поділяє його на кам’яні, цегляні або залізні групи;
- Вони можуть бути як товстостінні, так і тонкостінні. Або бути оптимальним варіантом, який комбінує в собі одне та інше;
- Бують також закриті варіанти та відкриті, які представлені у вигляді каміна;
- Може бути різна форма печі, наприклад, кругла або квадратна;
- Димохід також поділяється на прямий та з кутом.