Піч Булерьян (Бернеран): принцип роботи та влаштування конструкції. Добірка найпопулярніших моделей опалювальних печей

Основні характеристики печей Булерьян

Піч на вигляд і за принципом використання палива нагадує класичну «буржуйку», але на цьому вся схожість закінчується. Агрегат забезпечений повітропроводами, завдяки яким ККД переносної печі становить близько 85%.

Є ще дві відмінності на вигляд: виріб може бути краплеподібним, призначеним для обігріву великих приміщень, і круглим, для обігріву маленьких кімнат, до того ж складається з більшої кількості елементів.

Класичні булери складаються з:

  • Відсік для спалювання палива (він займає понад 4/5 від усього обсягу виробу, у ньому відбувається первинне розпалювання);
  • Другий відсік, обсяг якого дорівнює 1/5, що залишилася, служить для допалювання палива;
  • Обидва відсіки з’єднані між собою вузькими трубками-інжекторами, а великі труби знизу і зверху конструкції виконують роль повітроводів: через нижні надходить холодне повітря, а з верхніх йде надходження теплих повітряних мас до системи опалення;
  • Також у конструкції присутні елементи, притаманні будь-якій печі: димохід, зольник, дросель та заслінка.



Буллер не такий складний виріб – його цілком можна виготовити самостійно, тільки виконувати роботу доведеться дуже ретельно. Крім того, майстер повинен мати гарні навички зварювальних робіт.