Маєтки в печі буржуйці
З часом буржуйка модернізувалася, змінювалася та доповнювалася її конструкція для покращення опалення приміщення.
У ній з’явилися нові деталі:
- Режим тривалого горіння. У конструкції буржуйки є затвори повітря за допомогою яких можна регулювати надходження кисню до вогню. Затвори знаходяться в зольнику та дверцятах. Як усім відомо, що більше кисню, то швидше прогорить паливо. Пекти обладнані хорошими затворами, що не дозволяє проникати диму в приміщення.
- Верхня частина печі оснащена відсіком, в якому збираються гази, що виділяються при згорянні палива. Цей газ також перетворюється на тепло.
- Вогнетривке покриття. Для збільшення терміну експлуатації та тривалості збереження тепла внутрішню частину печі оснащують жароміцними матеріалами. Для цього використовують шамот.
- Зовнішній вигляд печі. Для додання затишку в приміщенні, стандартні чавунні дверцята замінили на вогнетривке скло. Завдяки цьому ввечері можна милуватися на вогонь і вугілля, що тліють.
Популярність печі-буржуйки
У продажу представлені безліч варіантів дров’яних печей найдешевшою вважається піч-буржуйка. Її потужності вистачає для опалення невеликих будиночків, що добре підходить для дачних будиночків.
Серед найбільш затребуваних печей, буржуйка займає дну з лідируючих позицій. За рахунок своєї комплектації та характеристик. Її можна використовувати як основне або додаткове опалення приміщення.
- Виготовляють чавунні печі-буржуйки, які значно збільшують тривалість збереження температури печі після згоряння дров. Чавунні буржуйні печі можна топити різним паливом: дровами, вугіллям, соломою, кизяком і навіть папером.
- Чавунні печі прикрашають додатковими елементами дизайну у вигляді різних візерунків. Вони не тільки перетворюють зовнішній вигляд буржуйки, але й додаткову теплову функцію.
Сучасні варіанти буржуйок протягом тривалого періоду часу можуть зберігати температуру. Буржуйка може швидко нагріти приміщення за допомогою дров. Вони також оснащені варильною поверхнею для приготування їжі.
У печах також є функція повільного горіння, при мінімальній кількості дров, можна отримати максимальну кількість тепла протягом тривалого часу.