Типи печей на дровах
- Чавунна дров’яна піч. Перевага даної печі в тому, що вона швидко нагріває повітря у приміщенні та зберігає тепло протягом тривалого часу.
- Металева піч має здатність швидко нагріти повітря, проте не має можливості зберігати тепло надовго, оскільки метал має здатність швидко остигати.
- Цегляна піч – оптимальний варіант для опалення простору, який вимагає великих фінансових вкладень.
Перевага печі в тому, що вона може застосовуватися як для підтримки температури в приміщенні, так і для приготування їжі.
Переваги та недоліки цегляних печей
Печі для дому на дровах мають безліч переваг:
- Висока теплоакумуляція.
- Підтримка температури на тривалий термін.
- Щодо невисокої вартості.
- Безпека при використанні, оскільки зовні піч майже не прогрівається.
Недоліки таких печей:
- Займають великий простір.
- Для повного прогріву знадобиться багато часу.